Retete de muraturi, castraveti, gogosari, conopida, gogonele, dulceata, compot, zacusca,
Saturday, June 26, 2010
Rosii cu telina pentru ciorbe
Ingrediente:
3 kg de rosii ,
1 telina (500 gr).
10 ardei bulgaresti,
5 linguri sare mare,
1/2 pliculet conservant ,
sare grunjoasa, piper, frunze de telina.
Mod de preparare:
Spalam rosiile si apoi le taiem in patru si iar pe jumatate, adica cubulete. Curatam telina, o taiem in ce forma dorim, taiem si frunze de telina. Jumatate dintr-un pliculet de conservant, il punem intr-un ibric cu 50 ml apa si il fierbem amestecand incontinuu pana se dizolva. Toate aceste ingrediente le punem intr-un castron mare, adaugam sare gunjoasa 5 linguri la cantitatea de rosii pe care am pus-o si le lasam cel putin 30 minute ca sa-si lase rosiile zeama.
Pregatim borcanele sau sticlele in care vom pune acest zarzavat, le indopam bine si zeama ramasa o punem in borcane sau sticle, cat sa acopere continutul. Acest zarzavat de rosii cu telina si ardei iute il vom pune iarna la ciorbite si tocanite.