Friday, July 15, 2011

Gogosari umpluti

Ingrediente:
1 1/2kg. varza
200 gr. morcovi si telina
150 gr. ceapa
100 gr. ardei gras
150 ml ulei
o foaie de dafin
frunze de telina
cimbru
marar
1/2 lingurita de piper macinat
sare
otet
25 de gogosari


Mod de preparare:
Se toaca varza si se pune intr-un vas cu 30 gr. de sare. Se toaca ceapa, se da pe razatoare zarzavatul si se caleste in ulei 1-2 minute, dupa care se adauga ardeiul gras taiat si varza bine stoarsa. Se amesteca totul, se pun condimentele si se lasa compozitia pe foc 5 minute. Se umplu gogosarii, se acopera cu rondele subtiri de telina sau de morcovi si se pun in borcane. Otetul cu apa, sare si zahar (20 gr.) se fierbe in citeva clocote. Cind s-a racit, se toarna peste gogosari si se leaga borcanul cu celofan.