Tuesday, May 3, 2011

Gogosari umpluti cu varza

Ingrediente:
4 - 5 kg gogosari,
1- 2 kg varza,
0,5 - 1 kg morcovi,
1 telina,
1 lingura sare,
1 - 2 plicuri picant - fix de la Dr. Oetker,
apa,
otet,
zahar conform instructiunilor de pe pachet.

Mod de preparare:
Se spala bine gogosarii si se scot cotoarele. Varza se toaca fideluta si se amesteca cu morcovul si telina rase pe razatoare. Se pastreaza morcovii mai mari pentru a face capacele la gogosarii umpluti.

Compozitia: varza, morcov, telina se amesteca cu sare si se freaca putin cu mainile pentru a se inmuia. Dupa cca. 30 minute umplem gogosarii, apoi punem capace din morcov. Se aseaza in borcane.Pentru a completa bine spatiul ramas printre gogosarii umpluti putem pune gogosari taiati sau felii de morcov. Se pregateste compozitia de picant - fix conform instructiunilor de pe pachet si turnam fierbinte in borcane. Inchidem borcanele (bine umplute) si lasam la temperatura camerei pana a doua zi cand dam la rece. Vor avea un gust deosebit, dulce-acrisor.