Tuesday, May 3, 2011

Pasta de gogosari

Ingrediente:
2kg gogosari
2kg ardei capia
1kg ceapa
2kg rosii
2 linguri sare pentru conserve
2 linguri miere
100ml ulei

Mod de preparare:
Se pune uleiul intr-o cratita incapatoare care se pune pe foc,(daca aveti este bine sa puneti o plita groasa sub cratita)Se curata ceapa si se toaca marunt la robot,apoi se pune in cratita sa se inmoaie putin,pana devine sticloasa.Rosiile spalate si curatate de pielita se dau si ele la robot si se adauga peste ceapa.Se lasa acest amestec pe foc,pana se evapora tot lichidul lasat de ceapa si rosii.Intre timp coacem ardeii si gogosarii,ii curatam de pielite si ii tocam la robot sau masina de tocat carne.Cand zeama este bine scazuta la cepa si rosii,adaugam pasta de ardei si gogosati,punem sarea si mierea si lasam pe foc pana se ingroasa bine.Se pune pasta fierbinte in borcane,se pun capacele,sau se leaga cu celofan si se introduc in cuptorul fierbinte(fara foc).Se lasa in cuptor pana se racesc,apoi pot fi puse la camara.