Monday, May 2, 2011

Sos iute

Ingrediente:
20 bucati gogosari
20 bucati ardei kapia rosii
20 bucati ardei iute
1 radacina de telina
frunzele unei teline
2-3 legaturi patrunjel
o cescuta ulei
o cescuta otet
2 linguri miere de albine
2 linguri sare mare

Mod de preparare:
Cureti ardeii si gogosarii, dai pe robot sau pe masina de carne cu sita mica.Telina o dai pe razatoare. Incorporezi toate ingredientele,dai pe foc pentru 10 minute de clocot, adaugi frunzele de patrunjel si de telina.Asezi sosul in borcane,capsezi si sterilizezi 10 minute din momentul in care incepe sa fiarba sosul in borcane.Lasi sa se raceasca in cuptor. Se pastreaza foarte bine in beci sau in camara. Folosesti cate o lingurita la orice sos,la pizza, la fripturi,tocanite,sarmale,sau chiar la ciorba.Atentie ca este foarte iute.