Wednesday, July 28, 2010

Tocana de legume la borcan

Ingrediente:

3 kg rosii
3 kg morcov
3 kg ardei bulgaresti rosii
2 kg dovlecei
2 legaturi patrunjel
1 pahar ulei
150 ml otet 9 C
3 linguri sare grunjoasa
2 pahare zahar



Mod de preparare:

Rosiile se trec prin separator;

Morcovii se dau prin razatoare;

Ardeii se taie in fasii subtiri;

Dovlecei se taie in rondele;

Toate ingredientele, cu exceptia patrunjelului, se pun intr-o cratita, se fierb timp de 30-40 de minute. Cu cateva minute inainte sa se ia cratita de pe foc, se adauga patrunjelul tocat fin;

Se toarna continutul fierbinte in borcane sterilizate si se inchid ermetic imediat;

Se introduce o lingura sau furculita in borcan inainte de a turna continutul fierbinte sau se invelesc intr-un material umed, pentru a evita plesnirea borcanelor.